Reteta Cornulete cu rahat
Ingrediente - 15 g drojdie
- 300 ml lapte
- 200 ml ulei
- 3 linguri cu zahar
- 2 pliculete cu zahar vanilat
- 1 kg faina
- 3 linguri cu cacao
- Pentru umplutura:
- 150 g rahat
- 1 cana cu zahar
- 1 cana cu apa
Mod Preparare: - Dizolva drojdia in lapte. Adauga zaharul si zaharul vanilat. Dupa ce s-a topit, toarna treptat uleiul.
- Presara faina in ploaie si din toate aceste ingrediente framanta un aluat numai bun de intins. Imparte aluatul in doua parti egale. O parte mai framant-o putin cu praful de cacao.
- Intinde din fiecare parte de aluat cate o foaie de dimensiunea unei clatite. Peste foaia maro asaz-o pe cea galbena.
- Taie apoi triunghiuri, in mijlocul fiecarui triunghi pune cate un cubulet de rahat.
- Ruleaza usor si asaza cornuletele intr-o tava neunsa.
- Coace la cuptor pana capata o culoare aurie. Dupa ce s-au racit putin, stropeste-le cu siropul pregatit, la foc mic, din zahar si apa.
O reteta foarte buna de cornulete cu rahat!
foarte dezamagita! le-am preparat ieri ,am pus mult mai putin zahar decat scrie si totusi au iesit f dulci si f tari!
RăspundețiȘtergere