Reteta Cornulete cu rahat



 Reteta Cornulete cu rahat





Ingrediente
  • 15 g drojdie
  • 300 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 3 linguri cu zahar
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • 1 kg faina
  • 3 linguri cu cacao
  • Pentru umplutura:
  • 150 g rahat
  • 1 cana cu zahar
  • 1 cana cu apa
Mod Preparare:
  1. Dizolva drojdia in lapte. Adauga zaharul si zaharul vanilat. Dupa ce s-a topit, toarna treptat uleiul.
  2. Presara faina in ploaie si din toate aceste ingrediente framanta un aluat numai bun de intins. Imparte aluatul in doua parti egale. O parte mai framant-o putin cu praful de cacao.
  3. Intinde din fiecare parte de aluat cate o foaie de dimensiunea unei clatite. Peste foaia maro asaz-o pe cea galbena.
  4. Taie apoi triunghiuri, in mijlocul fiecarui triunghi pune cate un cubulet de rahat.
  5. Ruleaza usor si asaza cornuletele intr-o tava neunsa.
  6. Coace la cuptor pana capata o culoare aurie. Dupa ce s-au racit putin, stropeste-le cu siropul pregatit, la foc mic, din zahar si apa.

     O reteta  foarte buna de cornulete cu rahat!

Un comentariu:

  1. foarte dezamagita! le-am preparat ieri ,am pus mult mai putin zahar decat scrie si totusi au iesit f dulci si f tari!

    RăspundețiȘtergere