Reteta Tort Diplomat

RETETA TORT DIPLOMAT

 


Timpul de preparare: 30 Minut(e)

Timpul de gatire: 1 Ora(e)

Dificultate: Usor

Ingrediente:

* un pachet piscoturi mari
* 5 oua
* 1 cana zahar
* 30 gr gelatina (adica 3 pliculete ) de la Dr Oetker
* fructe din compot:ananas,piersici,visine,etc
* 500 ml frisca Hulala
* Pentru ornat:
* 200 ml frisca
* kiwi,piersici,ananas,visine din compot
* 1 esenta de lamaie
Preparare:

Se pun la scurs fructele din compot.Dupa ce se scurg le taiem cubulete.
Se bat ouale cu zaharul putin,apoi se pun pe baie de abur.Se mesteca continuu pana cand crema devine ca o smantana groasa.
Se pune gelatina la inmuiat in 4-5 linguri de suc din compot.Frisca se bate bine,apoi se da la rece.
Cand crema s-a legat,se da jos de pe foc.
Se lasa putin la rcait si cand este calduta,nu fierbinte se amesteca cu gelatina.
Frisca se scoate din frigider,se adauga esenta de lamaie si fructele taiate.
Se adauga si crema si se omogenizeaza bine.
Se tapeteaza o forma de tort sau orice tava cu o folie alimentara de plastic.
Se pune un rand de piscoturi date prin sucul ramas de la compot,unul de crema,piscoturi,crema si ultimul rand piscoturi.
Se da la rece cateva ore,sau cine are rabdare pana a doua zi.
Se scoate pe un platou si se orneaza cu frisca si fructe din compot. 
POFTA BUNA!
Cele mai bune retete de tort la noi gasiti!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu