Reteta Tiramisu ( Clasic )

 Reteta Tiramisu ( Clasic )





O prajitura cu nume mare TIRAMISU datorita faptului ca este o prajitura tipic italieneasca si putem spune "eleganta" totodata .


 

Ingrediente:


12 -16 piscoturi, 150 grame branza marcarpone (cumparata sau preparata in casa), trei oua, patru linguri cu zahar, trei linguri de cacao, o ceasca de cafea tare (100 ml apa, sase linguri de cafea, doua lingurite de zahar), doua linguri de coniac sau lichior de cafea. 




Preparare:


Separa albusurile de galbenus. Amesteca foarte bine galbenusurile cu zaharul, pana se fac o crema spumoasa. Bate albusurile spuma si incorporeaza-le incet in crema de galbenus, apoi adauga branza mascarpone. Inmoaie piscoturile in cafea (racita bine, in care adaugi lichiroul de cafea sau coniacul) si asaza-le intr-un strat (sase-opt piscoturi), intr-o tava potrivita. Pudreaza piscoturile cu cacao (foloseste o sita de ceai). Pune un strat de crema, apoi din nou piscoturi inmuiate in cafea (dar nu trebuiesc foarte mult inmuiate). Pudreaza din nou cu cacao. Acopera totul cu crema si pudreaza din belsug cu cacao. Lasa prajitura la rece, cel putin cinci ore, inainte sa o servesti.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu