Reteta Cozonac Impletit

Reteta Cozonac Impletit






Va prezentam o reteta de cozonac impletit ca la mamicuta acasa !

Ingrediente

500 de grame de faina de buna calitate - plus 1-2 linguri in caz ca nu este suficient de legat aluatul (calitatea fainii conteaza mult)
180 de ml lapte
100 de grame de zahar
3 galbenusuri
1 ou intreg
100 de grame de unt topit
1 praf de sare
7 grame de drojdie deshidrata sau 20 de grame de drojdie proaspata
arome: coaja de lamaie si/sau portocala, vanilie, rom etc. - dupa gustul fiecaruia
Umpluturi - ce va place mai mult, eu am folosit mac oparit cu lapte, rahat si stafide inmuiate in rom, plus o lingurita de cac
ao pe care am amestecat-o intr-o treime de aluat. 

In cazul in care folositi drojdie proaspata si/sau lucrati aluatul cu mana, dizolvati mai intai drojdia cu o lingurita de zahar, in putin lapte cald, adaugati putina faina si asteptati sa actioneze. In momentul in care face bulbuci puteti sa incepeti framantatul: intr-un castron incapator asezati faina, faceti o gaura la mijloc, adaugati laptele fiert cu zaharul si racit pana la 40 de grade, amestecat cu oul si galbenusurile batute cu sarea, aromele, si framantati. Si iar framantati. Atentie, aluatul este lipicios si nu tocmai usor de lucrat, ca orice aluat de cozonac. Nu adaugati mai mult de 2, maximum 3 linguri de faina, in caz contrar aluatul isi va pierde finetea. Cand va fi asudat si grinda dar si cea care framanta, incepeti sa adaugati untul topit, dar nu fierbinte, putin cate putin, pana va fi complet absorbit.

Tigara electronica

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu