CHOUX A LA CREME ( GOGOSI CU CREMA )
O reteta deosebita de desert. Mai exact gogosi cu crema de iti lasa gura apa! Pofta Buna!
Ingrediente:
125 ml ulei
250 ml apa
200 g faina
4 oua
putina sare
1 plic de budinca de vanilie
300 ml frisca
zahar vanilat
250 ml apa
200 g faina
4 oua
putina sare
1 plic de budinca de vanilie
300 ml frisca
zahar vanilat
Mod de preparare:
- puneti apa la fiert impreuna cu uleiul si putina sare;
- asteptati sa dea in clocot si apoi adaugati toata faina dintr-o data si amestecati bine; apoi o lasati sa se raceasca putin si incepeti sa adaugati cate un ou, amestecand continuu
- nu se pune oul urmator pana ce primul nu a fost absorbit complet (sfat: se pun atatea oua cate cere compozitia, ca sa fie bine legata si moale);
- puneti cu spritul sau cu lingura gogoselele pe o tava tapetata cu hartie pergament, nu uitati sa lasati distanta intre ele;
- se dau la cuptor la foc mare la inceput pana se umfla, apoi se da focul mic si se coc pana se rumenesc usor.
- dupa ce s-au copt, le lasati sa se raceasca, apoi taiati deasupra un capacel si le umpleti cu crema de vanilie, preparata conform instructiunilor de pe plic; adaugati si frisca si puneti capacelul la loc;
- dupa ce ati facut aceasta operatiune cu toate, le ornati cu zahar vanilat.
PROFITEROL
- asteptati sa dea in clocot si apoi adaugati toata faina dintr-o data si amestecati bine; apoi o lasati sa se raceasca putin si incepeti sa adaugati cate un ou, amestecand continuu
- nu se pune oul urmator pana ce primul nu a fost absorbit complet (sfat: se pun atatea oua cate cere compozitia, ca sa fie bine legata si moale);
- puneti cu spritul sau cu lingura gogoselele pe o tava tapetata cu hartie pergament, nu uitati sa lasati distanta intre ele;
- se dau la cuptor la foc mare la inceput pana se umfla, apoi se da focul mic si se coc pana se rumenesc usor.
- dupa ce s-au copt, le lasati sa se raceasca, apoi taiati deasupra un capacel si le umpleti cu crema de vanilie, preparata conform instructiunilor de pe plic; adaugati si frisca si puneti capacelul la loc;
- dupa ce ati facut aceasta operatiune cu toate, le ornati cu zahar vanilat.
PROFITEROL
Ingrediente:
125 ml lapte
125 ml apa
125 g unt
125 g faina
125 ml apa
125 g unt
125 g faina
un varf de cutit de sare
4 oua
Pentru sosul de ciocolata:
85 ml apa
1 lingura de zahar pudra
1 lingura de cacao
200 g ciocolata neagra
125 ml frisca
inghetata de vanilie
1 lingura de zahar pudra
1 lingura de cacao
200 g ciocolata neagra
125 ml frisca
inghetata de vanilie
Mod de preparare:
- puneti la fiert apa cu uleiul si sarea, dupa ce da in clocot adaugati toata faina si amestecati bine;
- lasati sa se raceasca, apoi adaugati oula pe rand, mestecand dupa fiecare.;
- cu ajutorul spritului sau cu o lingura faceti gramajoare rotunde de marimea unei visini mari;
- introduceti tava la cuptor, la inceput le lasati la foc mare, apoi il dati mai mic.
- sosul de ciocolata: maruntiti ciocolata intr-un castron; apa, zaharul si praful de cacao se pun la fiert;
- amestecati bine cu o lingura de lemn pana se obtine un sirop; cand acesta fierbe, adaugati si frisca si amestecati bine;
- puneti si ciocolata si amestecati pana se ingroasa si incepe sa semene cu un sos; se foloseste rece;
- lasati-va imaginatia sa zburde si decorati gogoselele cu inghetata de vanilie si sosul de ciocolata.
Pofta buna!- lasati sa se raceasca, apoi adaugati oula pe rand, mestecand dupa fiecare.;
- cu ajutorul spritului sau cu o lingura faceti gramajoare rotunde de marimea unei visini mari;
- introduceti tava la cuptor, la inceput le lasati la foc mare, apoi il dati mai mic.
- sosul de ciocolata: maruntiti ciocolata intr-un castron; apa, zaharul si praful de cacao se pun la fiert;
- amestecati bine cu o lingura de lemn pana se obtine un sirop; cand acesta fierbe, adaugati si frisca si amestecati bine;
- puneti si ciocolata si amestecati pana se ingroasa si incepe sa semene cu un sos; se foloseste rece;
- lasati-va imaginatia sa zburde si decorati gogoselele cu inghetata de vanilie si sosul de ciocolata.