Reteta Tort de Mere

RETETA TORT DE MERE



Scumpa noastra gospodina Mary ne-a trimis pe adresa de retete tort una din retetele sale proprii impreuna cu poza atasata. Ea a pregatit un tort foarte delicios de mere ornamentat cu frisca si alte fructe exotice de iti lasa pur si simplu gura apa!

INCREDIENTE: 

 Pentru umplututura: 
  •   1 kg de mere
  •    50 g unt
  •   100 g zahar
  •   dulceata de visine

 Pentru blat:  
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de ulei
  •  esenta de vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • esenta de rom
  • praf de copt

 Pentru ornat
  • frisca si fructe 
MOD DE PREPARARE
  
Se unge cu unt o forma rezistenta la foc, peste care se presara zaharul. Se curata merele, se scot semintele, se aseaza in vas. Se dau la cuptorul incins in prealabil, circa 15 minute. Se scoate vasul, se umplu merele cu duceata de visine.Se mai tin la cuptor 5 minute si se face urmatoare compozitie: galbenusurile cu zaharul se amesteca, se adauga uleiul si esenta de vanilie, esenta de rom,coaja de lamaie. Separat se bat albusurile, se adauga compozitia cu galbenusuri, apoi faina amestecata cu praful ce copt. 



Se toarna peste mere, dupa care se introduce vasul in cuptor. Se incearca daca s-a copt introducand o scobitoare in mijlocul compozitiei - daca nu se ia pe scobitoare, inseamna ca este gata. 
Apoi se scoate, se lasa sa se raceasca, se rastoarna pe un platou, se imbraca in frisca si se orneaza cu fructe.

Dupa cum spuneam tin sa precizez ca apreciez munca depusa de Mary la aceasta reteta de tort si de toate gospodinele de asemenea si incurajez gatitul cu ingrediente naturale decat produsele gata preparate din nush ce hypermarketuri care nici nu stii ce e-uri mai contin.



Un comentariu: