Reteta Tort Diplomat a la Melisa

Reteta Tort Diplomat a la MelisaPe tort retete astazi va prezentam o reteta de tort a la scumpa mea nepotica Andreea Melisa

Tin sa precizez aceasta reteta apartine exclusiv "Dr. Oetker" !

Ingrediente

1 cutie de tort diplomat de la Dr. Oetker
2 oua
Ananas
150 g piscoturi
25 g stafide
1 litru de lapte
2 kiwi ( sau alte fructe cu care doriti sa ornati tortuletul)

Mod de preparare tort diplomat :


Se taie ananasul din compot în bucăţele mici şi se lasă la scurs într-o sită.
Într-un vas mic se amestecă praful pentru şarlotă cu 200 ml suc din compot şi se lasă 10 minute la înmuiat.
Între timp se pregăteşte o baie de apă (un vas mai mare în care să încapă recipientul cu şarlota) şi se lasă apa să clocotească.
Pentru aceasta reteta de tort diplomat se bat 2 oua care apoi se adaugă peste şarlota lăsata la înmuiat. Se pune vasul cu şarlota pe baia de apă care fierbe la foc mediu. Se fierbe astfel aprox. 5 min, până când şarlota începe să se îngroaşe uşor şi capătă consistenţa unui sos.
Se amestecă continuu cu un tel. După aceasta se lasă la răcit.


Într-un vas pentru mixer se pune 1 litru de lapte rece de la frigider, se adaugă praful pentru frişcă şi se bate cu mixerul, la început la viteză mică şi apoi la viteză mare timp de 2 minute. 300 g de frişcă se păstrează pentru ornat şi restul se amestecă cu şarlota, folosind mixerul. (Tipp: Dacă şarlota s-a întărit prea tare, ea poate fi încălzită uşor până capătă consistenţa unui sos)
În şarlota amestecată cu frişca, se încorporează uşor ananasul şi stafidele.
Într-o formă cu inel detaşabil, se aşează pişcoturile tăiate pe jumătate şi peste se toarnă compoziţia de mai sus. Se lasă la răcit 2-3 ore.
După răcire se desprinde inelul detaşabil şi se ornează tortul cu frişcă şi kiwi (sau alte fructe , Melisa a ales kiwi si portocale).

POFTA BUNA

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu