Reteta Prajitura cu Ciocolata si Nuca

Prajitura cu ciocolata si nuca  


Incrediente: 

Pentru blat:  6 oua,150 g zahar, 1 plic zahar vanillinat, 1 varf de cutit cu sare, 1 lingura rasa cu faina, 1 lingurita rasa praf de copt, ½ lingurita scortisoara macinata, 250 g miez de nuca macinata.
Pentru umplutura: 750 ml smantana  dulce, 1 lingurita zahar, 2 plicuri intaritor de frisca, 1 plic zahar vanilinat, 100 g ciocolata amaruie.
Pentru decor:  Tablete subtiri de ciocolata cu lapte, miez de nuca taiat felii subtiri.

Mod de preparare: 



Pentru aluat se bat ouale cu mixerul, la viteza maxima timp de un minut, se presara in amestec zaharul , zaharul vanilinat si sarea, apoi se mai bate timp de 2 minute. Se amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si miezul de nuca si se adauga, amestecand cu mixerul la viteza mica, in compozitia preparata anterior. Se pune aluatul intr-o tava de 30x40 cm, unsa si tapetata cu hartie pentru copt. Se lasa la cuptor 12-15 minute. Imediat dupa coacere prajitura se rastoarna pe hartie pentru copt, presarata cu zahar. Hartia pentru copt, care a fost in cuptor se umezeste usor cu apa rece si se indeparteaza cu grija. Prajitura se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se taie vertical in doua.
Pentru umplutura se bate smantana cu zaharul,zaharul vanilinat si intaritorul de frisca. Ciocolata se taie foarte marunt si se amesteca cu jumatate din crema. Crema amestecata cu ciocolata se intinde pe una din jumatatile de blat. Cealalta jumatate de blat se pune peste si se unge cu o parte din crema fara ciocolata. Cu ajutorul unui cutit se marcheaza felii. Restul de crema se pune intr-un sprit si se orneaza fiecare felie. Tabletele de ciocolata se rup in bucati mari, se amesteca cu feliile de nuca, se decoreaza prajitura si se baga la frigider pentru 2 ore.
                                                   
                                       Pofta buna!
 

Un comentariu: