Reteta Prajitura cu branza dulce si portocale



Reteta Prajitura cu branza dulce si portocale




Azi pe retete tort va prezentam o delicioasa reteta de prajitura cu branza dulce si portocale a la Mary.

Incrediente:   

Pentru aluat:  3 oua, 3 linguri apa fierbinte 150 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, 100 g faina, 50 g amidon din porumb, 1 lingurita praf de copt.

Pentru umplutura:  235 g felii de portocale, 1 plic de gelatina, 500 g branza dulce, 150 g zahar, 1 plic de zahar vanilinat, coaja rasa de la ½ lamaie, 2 linguri suc de lamaie, 150 ml lapte, 1 plic  praf de frisca.

Pentru decor:  zahar pudra.

Modul de preparare pe tort retete a praijuturii cu branza dulce si portocale :



Pentru aluat  se amesteca ouale si apa cu mixerul la viteza maxima, se adauga treptat zaharul, zaharul vanilinat si se mai amesteca aproximativ 2 minute,pana se obtine o masa compacta. Faina, amidonul si praful de copt, se amesteca si se adauga treptat in compozitia de mai sus amestecand usor. Se toarna aluatul intr-o forma de 30x40 cm, unsa si tapetata cu hartie pentru copt si se introduce la cuptor pentru 10-15 minute. Dupa coacere se indeparteaza hartia pentru copt si se lasa blatul la racit. Se taie in doua pe orizontala.
Pentru umplutura se taie in jumatate feliile de portocale. Ase amesteca gelatina cu 5 linguri de apa si se lasa 1o minute. Se amesteca branza dulce cu zaharul , zaharul vanilinat, coaja si zeama de lamaie. Gelatina se incalzeste pe bain-marine, pana se dizolva complet si se adauga branza dulce. Se prepara frisca conform instructiunilor de pe plic, se adauga portocale taiate si branza dulce. Crema obtinuta se intinde pe o felie de blat, se acopera cu cealalta jumatate si se preseaza usor. Prajitura se lasa la rece 2 ore.Suprafata prajiturii se pudreaza cu zahar pudra si se taie in diferite forme si dimensiuni.
                                                       Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu