Retete Tort cu mousse de Ciocolata si Fructe

Retete Tort cu mousse de Ciocolata si Fructe




Azi va prezentam o reteta speciala de tort cu ciocolata !

Pentru blatul maro iti trebuie:
  • 125 g zahar
  • 175 g ciocolata
  • 4 linguri faina
  • 2 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 50 g unt
Pentru blatul alb iti trebuie:
  • 2 oua
  • sare
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
Pentru mousse iti trebuie:
  • 3 galbenusuri
  • 1 albus
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 1 plic gelatina
Pentru decor iti trebuie:
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 g alune
  • 400 g amestec de fructe ( orice fructe preferati )
  • 3 banane
Mod de Preparare:
  1. Pentru blatul alb, amesteca ingredientele, toarna totul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si da la cuptor.
  2. Pentru blatul maro, topeste ciocolata cu untul.
  3. Bate albusurile cu jumatate din zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar.
  4. Incorporeaza spuma in crema de galbenusuri, apoi ciocolata si faina.
  5. Coace la foc potrivit, 15-20 de minute.
  6. Taie in jumatate cand s-a racit.
  7. Pentru mousse, amesteca gelatina inmuiata cu ciocolata topita, albusul spuma, galbenusurile frecate cu zaharul si frisca batuta.
  8. Urmeaza montarea prajiturii.
  9. La baza, blatul alb.
  10. Unge cu spuma, asaza un blat de cacao, jumatate din mousse, doua, trei banane intregi si restul de spuma de ciocolata.
  11. Asaza al doilea blat, orneaza cu fructe proaspete feliate.
  12. Imbraca marginile cu frisca sau cu glazura de ciocolata si decoreaza cu fructe.
  13. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu