Retete Tort cu mousse de Ciocolata si Fructe
Azi va prezentam o reteta speciala de tort cu ciocolata !
Pentru blatul maro iti trebuie:
Pentru blatul maro iti trebuie:
- 125 g zahar
- 175 g ciocolata
- 4 linguri faina
- 2 galbenusuri
- 4 albusuri
- 50 g unt
Pentru blatul alb iti trebuie:
- 2 oua
- sare
- 4 linguri faina
- 1 lingura ulei
- 2 linguri zahar
- 1/2 lingurita praf de copt
Pentru mousse iti trebuie:
- 3 galbenusuri
- 1 albus
- 150 g ciocolata cu lapte
- 300 ml frisca lichida
- 150 g zahar
- 1 plic gelatina
Pentru decor iti trebuie:
- 100 ml frisca lichida
- 200 g alune
- 400 g amestec de fructe ( orice fructe preferati )
- 3 banane
Mod de Preparare:
- Pentru blatul alb, amesteca ingredientele, toarna totul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si da la cuptor.
- Pentru blatul maro, topeste ciocolata cu untul.
- Bate albusurile cu jumatate din zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar.
- Incorporeaza spuma in crema de galbenusuri, apoi ciocolata si faina.
- Coace la foc potrivit, 15-20 de minute.
- Taie in jumatate cand s-a racit.
- Pentru mousse, amesteca gelatina inmuiata cu ciocolata topita, albusul spuma, galbenusurile frecate cu zaharul si frisca batuta.
- Urmeaza montarea prajiturii.
- La baza, blatul alb.
- Unge cu spuma, asaza un blat de cacao, jumatate din mousse, doua, trei banane intregi si restul de spuma de ciocolata.
- Asaza al doilea blat, orneaza cu fructe proaspete feliate.
- Imbraca marginile cu frisca sau cu glazura de ciocolata si decoreaza cu fructe.
- Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu