RETETA TORT CU LICHIOR DE OUA

RETETA TORT CU LICHIOR DE OUA

 

O reteta inedita de tort cu lichior de oua (desigur ornamentul vi-l puteti face dand frau imaginatiei) !

Ingrediente


  • 4 oua
  • 75 grame zahar
  • 60 grame unt moale
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 grame alune macinate sau nuci
  • 75 grame ciocolata menajera rasa sau cu lapte
  • 2 foi de gelatina
  • 450 grame frisca
  • 75 ml lichior de oua
  • 3 foi de gelatina
  • 250 ml lichior de oua
  • 125 grame frisca
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 10 grame ciocolata rasa 

Mod de preparare reteta Tort cu lichior de oua


Cuptorul se incalzeste ,in prealabil,la 180 grade.


Pentru blatul de alune:


Se separa ouale cu mare grija,pentru a nu se amesteca albusul cu galbenusul(daca sunt urme de galbenus in albus nu se mai formeaza spuma din albus tare).

Albusurile se bat bine cu mixerul ,impreuna cu zaharul ,care se adauga treptat,pana se poate intoarce castronul cu fundul in sus:))

Separat  se amesteca bine galbenusurile cu untul moale pana se formeaza o crema omogena.Se adauga lingurita de praf de copt si alunele macinate.si se adauga si cele 75 de grame de ciocolata rasa.Cand este gata se adauga spuma de albus care se incorporeaza cu mare grija .

Pe fundul formei de tort se aplica hartie de copt,doar pe partea rotunda dar nu pe peretii formei.

Se adauga in forma compozitia de blat si se da la cuptor.Se lasa circa 45 de minute la cuptor.

Cand se scoate de la cuptor ,se lasa putin sa se raceasca iar pe urma se pune pe gratarul din cuptor la racit bine,scos din forma de tort(se inlatura si hartia de copt).


Pentru frisca tortului din lichior de oua :


Cele doua foi de gelatina se inmoaie in apa rece intr-un castronel.

Intre timp se incalzesc cele 75 ml de lichior iar cand gelatina s-a inmuiat in apa,se scoate,se scurge bine si se adauga in lichirul incalzit si se maesteca pana se formeaza o crema.

Se bate bine frisca (450 grame) din care se adauga  o lingura in compozitia de lichior cu gelatina ,la foc foarte mic.

Apoi se adauga putin cate putin restul de frisca.

Aceasta compozitie de frisca cu lichior de oua se pune peste blatul racit ,se intinde cat mai uniform.

Se pune pentru cel putin o ora la rece.


Pentru glazura tortului de lichior de oua:


3 foi de gelatina se inmoaie in apa rece intr-un castronel,250 ml lichior de oua se incalzeste pe foc,la temperatura cat mai mica,se adauga gelatina inmuiata si stoarsa bine si se amesteca pana se formeaza ca o crema. Se lasa la racit putin apoi se intinde pe toata suprafata blatului.

Se lasa circa 3 ore la racit.

HMM YAM YAM  TORTUL DE LICHIOR DE OUA , VA UREZ POFTA BUNA!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu