Reteta Tort cu Crema de Ciocolata



RETETA TORT CU CREMA DE CIOCOLATA

Tort Retete

Gospodina Mary ne mai incanta pe tort retete cu inca o reteta desavarsita de-a ei  si anume cu o reteta de tort cu crema de ciocolata pregatit anul trecut de ziua ei de nastere. YAM YAM !!

Incrediente:  

Pentru blat: 8 oua,2 cani de faina, 1 cana si ½ de zahar tos, ½ cana de ulei ( 1 cana insemnand 250 g), ½ plic praf de copt, coaja de la o lamaie sau de la o portocala.

Pentru insiropat:  ½  litru de lapte natura de tara,2 linguri de zahar si arome,dupa preferinta fiecaruia (esenta de rom,esenta de vanilie etc.).

 Pentru crema: 3 pliculete de crema praf de ciocolata, ½ litru de lapte.

 Pentru ornat: 300 ml lapte rece,frisca( 2 pliculete de frisca praf) / fructe / alune - ce doreste fiecare.

Mod de preparare:  

Pe pagina de tort retete gasiti modul de preparare pana la cel mai mic detaliu asadar dupa cum urmeaza:
Inainte de toate, se efectueaza frisca, care se face in 5 min: peste lapte se pune praful de frisca si se bate cu mixerul,pana se intareste.
Se pune la rece,pana la terminarea intregii operatiuni de executare a tortului. Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu mixerul, apoi se adauga zaharul, galbenusurile, uleiul,coaja de lamaie sau portocala si faina amestecata cu praful de copt. Cand adaugam faina,nu mai amestecam cu mixerul, ci doar o incorporam,prin miscari lente, pentru ca nu dorim sa se lase compozitia, dorim sa fie pufoasa. Aprindem cuptorul si il lasam 5-10 min sa se incinga.Ungem cu ulei o forma de tort,apoi,ori o tapetam cu faina,ori asezam in interior foi de hartie/ copt. Dupa ce am aranjat tava de copt, rasturnam compozitia obtinuta si o dam la cuptor cca. 45 de minute. In primele 15 minute nu se va deschide cuptorul.

tort retete



Pentru a verifica daca este copt blatul, infigem vestita scobitoare si vedem daca se ia sau nu pe ea compozitia. Daca scobitoarea este uscata, este facut blatul. Il scoatem si il lasam sa se raceasca cateva ore bune. Cand blatul este complet racit, se taie circular,in 3 straturi,cu un cutit lung,care sa-i cuprinda intreg diametrul.

      Crema se face foarte usor: peste lapte se pune crema praf si se amesteca cu mixerul pana se omogenizeaza si se lasa la racit,in frigider,alaturi de frisca.

     Siropul: Peste lapte,se adauga zaharul,amestecand pana se topeste, apoi aromele.



  Asezam primul strat de blat pe o farfurie cu diametrul mare.Cu o lingura se insiropeaza, pana se acopera toata suprafata blatului. Apoi se scoate din frigider crema de ciocolata, si se intinde un strat potrivit peste blatul insiropat. Peste crema se pot pune fructe taiate in felii subtiri,sau alune maruntite, dupa preferinta fiecaruia. Se pune al doilea strat de blat, se insiropeaza, se pune crema, iar un alt strat de blat, iar se insiropeaza, si se inconjoara tot cu crema ramasa,pana se acopera tot. Se scoate frisca din frigider si se orneaza dupa bunul plac al inimii.. Se pot adauga si fructe,pentru decor. Se pune tortul obtinut in frigider cateva ore, apoi se poate servi ca atare.                            

POFTA BUNA!


4 comentarii:

  1. Foarte frumoase poze si tortul arata delicios ! Nota 10 din partea mea

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun,bun! Arata bine si gospodina si tortul! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. EA ESTE IUBITA MEA SI FACE CELE MAI BUNE PRAJITURI SI TORTURI ! SI MA MANDRESC CU EA CA E CEA MAI TARE GOSPODINA ! O PUPIC DULCE!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt Miruna si imi plac cum arata pozele tortului lui Mary. O sa incerc si eu sa fac, sa vad daca imi iese ca al ei.

    RăspundețiȘtergere