Placinta cu Mere

Placinta cu Mere


Si daca tot a venit vara astazi va prezentam pe retete tort o reteta delicioasa de placinta cu mere.

Ingrediente necesare placinta cu mere:

- 600 de grame de mere date prin razatoare;
- sase linguri de zahar pudra;
- o lingura de zeama de lamaie;
- coaja de la o lamaie ;
- 60 grame de stafide;
- 60 grame de alune de padure;
- 60 grame de migdale;
- jumatate de lingurita de scortisoara;
- doua trei linguri de unt;
- 6 foi de pacinta.



Modul de preparare placinta cu mere:

- Punem merele zaharul, coaja si zeama de lamaie intr-o cratita la foc mic circa 5 minute pana
cand mersele se inmoaie;
- Dupa ce s-au inmuiat urmeaza sa adaugam alaunele scortisoara, stafidele si migdalele,
amestecam si le lasam sa se raceasca circa jumatate de ora;
- Intre timp incalzim cuptorul la 175 de grade;
- Dupa ce s-au racit merele, le invelim in foi unse cu unt topit si le introducem la cuptor pentru
aproximativ jumatate de ora.

Pofta buna !

Reteta Tort Diplomat a la Melisa

Reteta Tort Diplomat a la Melisa



Pe tort retete astazi va prezentam o reteta de tort a la scumpa mea nepotica Andreea Melisa

Tin sa precizez aceasta reteta apartine exclusiv "Dr. Oetker" !

Ingrediente

1 cutie de tort diplomat de la Dr. Oetker
2 oua
Ananas
150 g piscoturi
25 g stafide
1 litru de lapte
2 kiwi ( sau alte fructe cu care doriti sa ornati tortuletul)

Mod de preparare tort diplomat :


Se taie ananasul din compot în bucăţele mici şi se lasă la scurs într-o sită.
Într-un vas mic se amestecă praful pentru şarlotă cu 200 ml suc din compot şi se lasă 10 minute la înmuiat.
Între timp se pregăteşte o baie de apă (un vas mai mare în care să încapă recipientul cu şarlota) şi se lasă apa să clocotească.
Pentru aceasta reteta de tort diplomat se bat 2 oua care apoi se adaugă peste şarlota lăsata la înmuiat. Se pune vasul cu şarlota pe baia de apă care fierbe la foc mediu. Se fierbe astfel aprox. 5 min, până când şarlota începe să se îngroaşe uşor şi capătă consistenţa unui sos.
Se amestecă continuu cu un tel. După aceasta se lasă la răcit.


Într-un vas pentru mixer se pune 1 litru de lapte rece de la frigider, se adaugă praful pentru frişcă şi se bate cu mixerul, la început la viteză mică şi apoi la viteză mare timp de 2 minute. 300 g de frişcă se păstrează pentru ornat şi restul se amestecă cu şarlota, folosind mixerul. (Tipp: Dacă şarlota s-a întărit prea tare, ea poate fi încălzită uşor până capătă consistenţa unui sos)
În şarlota amestecată cu frişca, se încorporează uşor ananasul şi stafidele.
Într-o formă cu inel detaşabil, se aşează pişcoturile tăiate pe jumătate şi peste se toarnă compoziţia de mai sus. Se lasă la răcit 2-3 ore.
După răcire se desprinde inelul detaşabil şi se ornează tortul cu frişcă şi kiwi (sau alte fructe , Melisa a ales kiwi si portocale).

POFTA BUNA

Reteta Prajitura cu branza dulce si portocale



Reteta Prajitura cu branza dulce si portocale




Azi pe retete tort va prezentam o delicioasa reteta de prajitura cu branza dulce si portocale a la Mary.

Incrediente:   

Pentru aluat:  3 oua, 3 linguri apa fierbinte 150 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, 100 g faina, 50 g amidon din porumb, 1 lingurita praf de copt.

Pentru umplutura:  235 g felii de portocale, 1 plic de gelatina, 500 g branza dulce, 150 g zahar, 1 plic de zahar vanilinat, coaja rasa de la ½ lamaie, 2 linguri suc de lamaie, 150 ml lapte, 1 plic  praf de frisca.

Pentru decor:  zahar pudra.

Modul de preparare pe tort retete a praijuturii cu branza dulce si portocale :



Pentru aluat  se amesteca ouale si apa cu mixerul la viteza maxima, se adauga treptat zaharul, zaharul vanilinat si se mai amesteca aproximativ 2 minute,pana se obtine o masa compacta. Faina, amidonul si praful de copt, se amesteca si se adauga treptat in compozitia de mai sus amestecand usor. Se toarna aluatul intr-o forma de 30x40 cm, unsa si tapetata cu hartie pentru copt si se introduce la cuptor pentru 10-15 minute. Dupa coacere se indeparteaza hartia pentru copt si se lasa blatul la racit. Se taie in doua pe orizontala.
Pentru umplutura se taie in jumatate feliile de portocale. Ase amesteca gelatina cu 5 linguri de apa si se lasa 1o minute. Se amesteca branza dulce cu zaharul , zaharul vanilinat, coaja si zeama de lamaie. Gelatina se incalzeste pe bain-marine, pana se dizolva complet si se adauga branza dulce. Se prepara frisca conform instructiunilor de pe plic, se adauga portocale taiate si branza dulce. Crema obtinuta se intinde pe o felie de blat, se acopera cu cealalta jumatate si se preseaza usor. Prajitura se lasa la rece 2 ore.Suprafata prajiturii se pudreaza cu zahar pudra si se taie in diferite forme si dimensiuni.
                                                       Pofta buna!


Reteta Prajitura cu Ciocolata si Nuca

Prajitura cu ciocolata si nuca  


Incrediente: 

Pentru blat:  6 oua,150 g zahar, 1 plic zahar vanillinat, 1 varf de cutit cu sare, 1 lingura rasa cu faina, 1 lingurita rasa praf de copt, ½ lingurita scortisoara macinata, 250 g miez de nuca macinata.
Pentru umplutura: 750 ml smantana  dulce, 1 lingurita zahar, 2 plicuri intaritor de frisca, 1 plic zahar vanilinat, 100 g ciocolata amaruie.
Pentru decor:  Tablete subtiri de ciocolata cu lapte, miez de nuca taiat felii subtiri.

Mod de preparare: 



Pentru aluat se bat ouale cu mixerul, la viteza maxima timp de un minut, se presara in amestec zaharul , zaharul vanilinat si sarea, apoi se mai bate timp de 2 minute. Se amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si miezul de nuca si se adauga, amestecand cu mixerul la viteza mica, in compozitia preparata anterior. Se pune aluatul intr-o tava de 30x40 cm, unsa si tapetata cu hartie pentru copt. Se lasa la cuptor 12-15 minute. Imediat dupa coacere prajitura se rastoarna pe hartie pentru copt, presarata cu zahar. Hartia pentru copt, care a fost in cuptor se umezeste usor cu apa rece si se indeparteaza cu grija. Prajitura se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se taie vertical in doua.
Pentru umplutura se bate smantana cu zaharul,zaharul vanilinat si intaritorul de frisca. Ciocolata se taie foarte marunt si se amesteca cu jumatate din crema. Crema amestecata cu ciocolata se intinde pe una din jumatatile de blat. Cealalta jumatate de blat se pune peste si se unge cu o parte din crema fara ciocolata. Cu ajutorul unui cutit se marcheaza felii. Restul de crema se pune intr-un sprit si se orneaza fiecare felie. Tabletele de ciocolata se rup in bucati mari, se amesteca cu feliile de nuca, se decoreaza prajitura si se baga la frigider pentru 2 ore.
                                                   
                                       Pofta buna!
 

Reteta de Prajitura cu lamaie

Prajitura  cu  lamaie


Astazi pe tort retete va prezentam o reteta de prajitura cu lamaie a la Mary.

Ingrediente:

250 g unt sau margarina, 250 g zahar, coaja rasa de lamaie, 4 oua, 200 g faina, 75 g amidon din porumb, 1 lingurita praf de copt.

Pentru glazura: 

250 g zahar pudra, 4-5 linguri suc de lamaie.

Mod de preparare:



Pentru aluat  se amesteca cu mixerul untul/margarina, la viteza maxima. Se adauga treptat zaharul si coaja rasa de lamaie,se amesteca pana cand se obtine o compozitie omogena si se adauga ouale, pe rand. Se amesteca faina cu praful de copt, si se incorporeaza treptat in compozitia obtinuta anterior, amestecand cu mixerul la viteza mica. Aluatul obtinut se pune intr-o tava unsa, de 35*40 cm. Se lasa la cuptor, 20-25 min.
Pentru glazura  se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie pana se obtine o masa omogena.
Se scoate blatul din cuptor si se lasa la racit in tava, apoi se unge cu glazura. Cu cat e mai fierbinte prajitura, cu atat mai mult absoarbe glazura.
                                  
                                            Pofta buna!