Reteta Tort cu Mere si Frisca

Reteta Tort cu Mere si Frisca

 

Astazi va prezentam o reteta de tort cu mere si frisca. Desigur ornamentul vi-l puteti face dumneavastra sa dati frau liber imaginatiei.

Ingrediente:
2 mere,
2 linguri de zahar,
5 oua,
5 linguri zahar,
5 linguri faina,
frisca.


Mod de preparare:
In cratita in care se face tortul se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intind cit se poate pe peretii cratitei. Merele se taie felii, se scoate cotorul de pe fiecare feliuta si se aseaza pe fundul cratitei (peste zaharul caramelizat), astfel incit sa il acopere in totalitate.

Albusurile se bat spuma tare, cu mixerul (atunci cind se intoarce cratita sa nu curga). Se adauga cele 5 linguri de zahar si se bate pina devine o bezea tare. Se adauga galbenusurile, apoi se pune si faina.

Acest aluat se toarna peste mere si se da la cuptor, care trebuie sa fie bine incins, cca.45 min. (se verifica cu paiul sau scobitoarea). Dupa ce este copt, se rastoarna imediat pe un platou. Dupa ce s-a racit, se imbraca cu frisca. Este foarte gustos si fara frisca. 
Timp de preparare : 45 de min

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu